Aanbod circulaire producten

Circulair sloopmateriaal

MATERIAAL MET EEN VERHAAL, al jaren zien we materialen van de sloop afkomen die te ‘knap’ zijn om weg te gooien. Als je langer of creatief naar een sloopmateriaal kijkt, kunnen veel gebruikte bouwmaterialen met weinig inspanning een tweede leven krijgen. Danwel in bestaande vorm met dezelfde functie of met een aanpassing in een geheel andere functie.

Wij zijn een trots Kernlid van INSERT: hét collectief van partijen die zich samen inzetten om de omslag te maken naar circulair werken in de bouw-, civiele en groenwereld. Hoe? Door kennis te delen, een netwerk op te bouwen en materialen uit te wisselen op de INSERT Marktplaats.

Want wij geloven: wie circulair denkt, bouwt aan de toekomst.

Shop ⇓⇓⇓ hier uw ‘nieuw’ te gebruiken bouwmaterialen

Meer weten over onze gebruikte bouw en sloopmaterialen?

Sloopmateriaal wordt grondstof

Al jaren zien we materialen van de sloop afkomen die te ‘knap’ zijn om weg te gooien. Als je langer of creatief naar een sloopmateriaal kijkt, kunnen veel gebruikte bouwmaterialen met weinig inspanning een tweede leven krijgen. Danwel in bestaande vorm met dezelfde functie of met een aanpassing in een geheel andere functie.

Vroeger gebeurde dit niet anders. Opslag van gebruikte bouwmaterialen en verkoop van sloopmateriaal aan handelaren was een serieuze bron van inkomsten voor slopers. In de jaren 90 trekt de consumptie maatschappij aan en wordt het produceren van nieuwe bouwmaterialen goedkoper dan hergebruik van oude gebruikte bouwmaterialen. De vraag naar gebruikte sloopmaterialen is hierdoor sterk afgenomen.
Door de bewustwording bij de consument van het uitputten van de fossiele brandstoffen op onze aardbol en de overconsumptie komt er een kentering in het omgaan met afval. De vraag naar hergebruik van materialen komt terug. Productie van nieuwe materialen wordt weer duurder en de overheid is aan het nadenken over subsidies op het hergebruik van bestaand materiaal. Met stimulerende overheidsmaatregelen worden architecten, planmakers en bouwers geïnspireerd om de alternatieven voor traditioneel bouwen te ontwikkelen. Circulair bouwen is hierbij de toekomst.

 

Voordelen van circulair slopen zijn het verminderen van CO2 uitstoot zowel bij het afvoeren en vernietigen van bruikbare bouwmaterialen als bij het produceren van nieuwe materialen.

Bewuster met de grondstoffen omgaan, dat is de bouw ver vooruit.

Voorbeeld van een van onze circulair sloopprojecten is de transformatie van het Pharosgebouw. De gevelpanelen van een kantoortoren in Hoofddorp krijgen een nieuw leven als oprijdpad naar een boeren erf in Heiloo

Pharos circulair slopen