Demolition Day –

zaterdag 19 september

Heb je altijd al eens rond willen kijken op een sloop- of asbestverwijderingslocatie? Ben je benieuwd wat circulair slopen nu precies is en wat er gebeurt met al die materialen die vrijkomen tijdens de sloop? Of hoe we omgaan met gevaarlijke stoffen zoals asbest en chroom-6 op een slooplocatie? En wist je dat de sloop- en asbestverwijderingsbranche volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden biedt?

Kom op zaterdag 19 september 2020 – Demolition Day – Sloop Kwakelhuis Noorderkade 1 Alkmaar, dan kun je zien, ervaren en beleven dat slopen en asbest verwijderen een prachtig vak is!

Totaalsloop Het Kwakelhuis

De slooplocatie van ons gave project wordt voor 1 dag opengesteld. Op deze wijze kan iedereen voor een laatste keer een veilige en begeleide rondgang maken door het voormalige kantoorpand.

Tijdens de rondleiding krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de sloopwerkzaamheden, de technieken die worden gebruikt, hoe het pand in fases asbestvrij is gemaakt, wat er met de vrijkomende (sloop)materialen wordt gedaan.

Circulair slopen staat centraal en is de bouw ver vooruit!!

Tevens zal tijdens deze dag worden vooruitgeblikt naar de laatste fase ‘de totaalsloop’ van dit bekende  Alkmaarse object met zijn kenmerkende gevel met zijn glazen koepel en balkonuitbouwtjes.

Met deze 7 maanden durende totaalsloop, wordt plaats gemaakt voor een nieuw appartementencomplex, Dockside

 

 

 

wethouder paul verbruggen foto