Op maandag 6 november heeft een groepje (oud)basisschoolleerlingen en –leerkrachten op een symbolische wijze afscheid genomen van het oude schoolgebouw van de Mariaschool in Noord-Scharwoude.

Ondanks dat het gebouw aan de Tulpenstraat al geruime tijd leegstond, gaf het alle betrokkenen een fijn en nostalgisch gevoel om nog een keer door de schoolgangen te kunnen lopen voordat deze gesloopt zou worden.

Plaatsmaken voor vernieuwing

Met de circulaire sloop van de Mariaschool wordt er momenteel ruimte gemaakt voor het nieuwe IKOC Noord-Scharwoude. Dit nieuwe gebouw zal bestaan uit vijftig zorgwoningen inclusief ondersteunende voorzieningen en een integraal kindcentrum voor 200 basisschoolleerlingen, dagopvang en buitenschoolse opvang.

Tijdens de sloop zullen er diverse materialen vrijkomen die een nieuwe bestemming zullen krijgen. Voorbeelden hiervan zijn de bakstenen, de kunststof kozijnen en hardhouten onderdelen. De vrijgekomen materialen zijn beschikbaar ter overname via Insert.

Geschiedenis blijft bewaard

Ondanks dat er een volledig nieuw, modern, toekomstbestendig en duurzaam gebouw gebouwd zal worden op de oude locatie van de Mariaschool, wordt de geschiedenis bewaard. De eerste steen die in 1978 gelegd is door de heer P.S. Kuilboer, toentertijd penningmeester van het R.K. Schoolbestuur, zal ook in het nieuwe gebouw weer een mooie plek krijgen. Vooral de dochter van de heer Kuilboer, José Ursem-Kuilboer, is daar erg blij mee. Zo vertelde zij dat haar vader altijd veel plezier heeft gehaald uit het penningmeesterschap en dankbaar geweest zou zijn dat de steen bewaard zal worden.

Een trotse bijdrage

Bij C.A. de Groot zijn we blij dat we kunnen bijdragen aan deze vernieuwing van de onderwijslocatie en de bouw van zorgwoningen. Daarnaast zijn we vooral heel trots op onze vakkundige werknemers die ervoor zorgen dat dit gerealiseerd kan worden en zorg dragen voor het verzamelen en sorteren van de circulaire materialen.