CO2 Footprint Bestel direct uw container Circulair sloopmateriaal

C.A. de Groot Groep 

De C.A. de Groot Groep is een innovatief en landelijk opererend bedrijf gespecialiseerd in sloop- en demontagetechniek, milieutechniek en reststoffenverwerking. Wat in 1954 ooit begon met het handmatig slopen van de conservenfabriek Hoogstraaten in Alkmaar, is inmiddels uitgebreid met een compleet machinepark en een professioneel team van deskundige slopers met ruime sloopkennis en technische ervaring.

In de loop der jaren hebben wij ons dan ook ontwikkeld en gespecialiseerd in maatwerk en gepaste slooptechnieken, zodat we kunnen blijven voldoen aan alle wetgeving en strengere eisen op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Een belangrijke professionaliseringsslag die bovendien leidt tot een veilige, circulaire en duurzame toekomst.

Want daarmee zijn we pas echt de bouw ver vooruit!

Sloop- en Demontagetechniek

Slopen betekent verandering van het oude en vooruitblikken op dat wat er in de toekomst gaat plaatsvinden. Het is dus belangrijk om van tevoren te bepalen wat de wensen zijn. Waar de behoefte ligt. U verandert tenslotte iets om er wat beters voor terug te krijgen. Slopen is in onze ogen daarmee het nieuwe bouwen. En als specialist in innovatief en milieuvriendelijk slopen zetten wij graag de eerste stappen in uw duurzame bouwproject.


Bekijk hier alle soorten sloopwerk.

Asbestsanering en Milieutechniek

Na het verbod op het gebruik van asbest in de bouw in 1994 hebben we ons ook toegespitst op milieutechniek en het verwijderen van asbest. Al snel blijkt dat bijna elk sloopproject een asbestverontreiniging bevat, dus we behaalden certificaten als SCA-530 en BRL-SIKB voor bodemsaneringen en leidden onze medewerkers op tot deskundig asbestverwijderaar of DLP’er. Zo blijft het gehele slooptraject bij één vakbekwame partij. Wel zo prettig - en efficiënt.


Bekijk hier diverse soorten asbestsaneringen.

Reststoffenverwerking

De vraag naar hergebruik van duurzame grondstoffen neemt toe. Daarom breidden we in 2007 uit met C.A. de Groot Reststoffen B.V. voor de opslag en overslag van reststoffen. Samen met PreZero Recycling zorgen we nu voor een effectieve inzameling, overslag en uitsortering van jaarlijks 40.000 ton sloopafval. Zowel van onze eigen sloopprojecten als van zakelijke klanten en particulieren die dagelijks over de weegbrug komen.

Lees hier meer over onze circulair bouwmateriaal of ga direct naar Reststoffen Centrale Alkmaar (RCA).


C.A. de Groot Groep BV

De samenwerking heeft ertoe geleid dat wij in 2012 naar de nieuwe locatie op de Koelmalaan 55 in Alkmaar zijn verhuisd.

Voor uiteenlopende sectoren

Bij C.A. de Groot zijn we voor al onze expertises volledig gecertificeerd en lid van diverse branche initiatieven waaronder de VERAS en EDA. Uitgerust met het juiste materiaal staat ons team van ongeveer 40 technisch ervaren en getrainde medewerkers al jaren klaar voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren:

  • projectontwikkelaars

  • aannemers

  • grote bouwbedrijven

  • woningbouwverenigingen

  • vastgoedmaatschappijen

  • nutsbedrijven

  • zorginstellingen

  • scholen & opleidingsinstanties

  • petrochemische industrie

  • overheid

 

Specialist in chemische installaties

In 1995 openden wij een vestiging in Velsen om onze vaste opdrachtgever TATA Steel IJmuiden dagelijks te kunnen bedienen. Met een vaste ploeg zijn we daar dagelijks verantwoordelijk voor grote industriële projecten, dakrenovaties, ontmantelingen van tanks en asbestsaneringen van installaties.


Met een ruime kennis in de petrochemische industrie zijn we inmiddels specialist in het ontmantelen en demonteren van grote (chemische) installaties.

Al 65 jaar de bouw ver vooruit

C.A. de Groot is de bouw ver vooruit. Met dat motto hebben wij al meer dan 65 jaar succes. We zijn er namelijk van overtuigd dat stilstand achteruitgang is. De wereld verandert en dus ook onze methoden en denkwijzen. Zo vereisen diverse branches niet alleen verschillende slooptechnieken, maar is er bijvoorbeeld ook meer aandacht voor omgeving, mens en natuur.

Ieder project vraagt dus een specifiek plan van aanpak. Omdenken. Innovatie op het gebied van sloop, asbest en milieu. En daarmee zijn we al meer dan 65 jaar de bouw ver vooruit.

Beweging is vooruitgang

Sinds 2001 staat een derde generatie De Groot aan het roer die van het oorspronkelijk familiebedrijf een moderne organisatie maakt waarin veiligheid, kwaliteit en technische vakbekwaamheid voorop staan. Compleet met administratieve en digitale groei, zodat we op de werkvloer klaar blijven staan voor toekomstige ontwikkelingen. Want beweging is vooruitgang.

Heeft u sloopplannen? Betrek ons tijdig in het voortraject.

Neem vrijblijvend contact met ons op via

+31 (0)72 540 27 35info@ca-degroot.com

Wat zeggen onze opdrachtgevers