CO2 Footprint Bestel direct uw container Circulair sloopmateriaal

Circulair bouwmateriaal

Al jaren zien we materialen van de sloop afkomen die nog te goed zijn om weg te gooien. Als je creatief naar sloopmateriaal kijkt, kunnen we het met weinig inspanning een tweede leven geven als circulair bouwmateriaal. In bestaande vorm voor dezelfde toepassing - of met een kleine aanpassing in een hele andere functie.


Daarom zijn wij trots kernlid van INSERT, hét collectief van partijen die zich samen inzetten voor een omslag naar circulair werken in de bouw-, groen- en civiele wereld. Samen delen kennis, bouwen we aan een netwerk en wisselen we materialen uit op de INSERT Marktplaats.

Want wie circulair denkt, bouwt aan de toekomst.

Shop hier uw ‘nieuw’ te gebruiken bouwmaterialen


Meer weten over onze gebruikte bouw- en sloopmaterialen?

Bel ons vrijblijvend voor informatie.

+31 (0)72 540 27 35info@ca-degroot.com

Materiaal met een verhaal

Vroeger gebruikte men bijna altijd al circulair bouwmateriaal. Opslag van gebruikte bouwmaterialen en verkoop van sloopmateriaal aan handelaren was een serieuze bron van inkomsten voor slopers. Maar in de jaren 90 trok de consumptiemaatschappij aan en werd het produceren van nieuwe bouwmaterialen goedkoper dan hergebruik van oude gebruikte bouwmaterialen. De vraag naar gebruikt sloopmateriaal nam sterk af.

Maar nu raken fossiele brandstoffen op. Er wordt te veel geproduceerd. Consumenten worden zich daar langzaam bewust van en dus gaan we anders om met afval. De vraag naar gebruikt materiaal stijgt en ook de overheid denkt na over subsidies op circulair bouwmateriaal. Met die stimulerende overheidsmaatregelen worden architecten, planmakers en bouwers uitgedaagd om alternatieven te ontwikkelen. Om circulair te bouwen - en te slopen.

Circulair slopen

Bij C.A. de Groot richten we ons op circulaire sloop. Dat houdt in dat we herbruikbare materialen demonteren, alleen gericht slopen met gepast materiaal en dat we sloopafval sorteren en apart afvoeren. Zo verminderen we de CO2 uitstoot bij zowel het afvoeren als vernietigen van gebruikt materiaal én beperken we tegelijkertijd de productie van nieuw materiaal door circulair bouwmateriaal op de INSERT Marktplaats aan te bieden.


Want bewuster met grondstoffen omgaan, dát is de bouw ver vooruit.