Waar sommige het 65 jarig bestaan van C.A. de Groot zich nog kunnen herinneren als de dag van gisteren, staat het 70 jarig bestaan alweer bijna voor de deur. In (bijna) 70 jaar hebben wij als bedrijf grote ontwikkelingen doorgemaakt op diverse gebieden, maar er is één ding dat al heel lang hetzelfde is: het logo. Met het oog op de verdere ontwikkelingen die wij als bedrijf graag door willen maken, is de behoefte ontstaan voor een vernieuwd beeldmerk en die hebben we nu!


Bekend na maanden geheim

De afgelopen maanden is er in het ''geheim'' keihard gewerkt aan het opmaken van het vernieuwde beeldmerk. Op 21 december was het eindelijk zover en is dit vernieuwde beeldmerk als verrassing  bekendgemaakt aan alle medewerkers. Uiteraard is de volgende dag gelijk ook het nieuwe beeldmerk gecommuniceerd met de buitenwereld.

Modernisering en aanvulling

Het nieuwe beeldmerk is een gemoderniseerde variant van het huidige logo dat al jarenlang gebruikt wordt en zal dan ook ter aanvulling op dit logo gebruikt worden, niet ter vervanging. Door de modernisering wordt het eenvoudiger om bedrukkingen te realiseren zonder dat dit ten koste gaat van het logo en is er een hogere herkenbaarheid omdat het beeldmerk heel duidelijk en compact is.

Oud vs. Nieuw

Zo'n mijlpaal als een vernieuwd beeldmerk moet natuurlijk wel op een goede en passende manier gepresenteerd worden, dus dat hebben we ook zeker gedaan. In het kantoor is een wand bekleed met fotobehang als achtergrond en het beeldmerk in freesletters met ledverlichting op de voorgrond. De foto die is gebruikt op de achtergrond is voor velen een herkenbare foto: een foto van de handmatige sloop van de conservenfabriek Hoogenstraaten in Alkmaar in 1954, een project dat constant terugkomt in het verhaal over C.A. de Groot.

Met deze historische gebeurtenis op de achtergrond en de moderne ontwikkeling op de voorgrond, hebben we een mooi contrast gerealiseerd tussen hoe het ooit begonnen is en waar we, bijna 70 jaar later, staan.

Trots

Uiteraard zijn wij heel trots op ons bedrijf, de ontwikkelingen die we als bedrijf doormaken en deze nieuwe mijlpaal die we samen hebben bereikt. Wat ons nog iets trotser maakt, is dat we ook van buitenaf hele positieve reacties hebben ontvangen over het vernieuwde beeldmerk.

Verdere ontwikkeling

Natuurlijk is het nieuwe beeldmerk nu officieel bekendgemaakt, maar de komende maanden zal deze ook in andere aspecten van het bedrijf doorgevoerd worden. Houd ons in de gaten voor de verdere ontwikkelingen!