37 Partijen slaan de handen ineen om samen de circulariteit in de bouwsector te verbeteren!

Op 12 januari hebben alle betrokken partijen de Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord, een initiatief van de provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland. In deze deal zeggen de partijen toe om in 2024 bij minstens 50% van alle gebouwen die gesloopt worden de circulaire voorschriften toe te passen en binnen twee jaar volledig circulair te slopen.

Startsein is gegeven

''De seinen staan op groen. Circulair slopen is landelijk booming. Wat ik er waardevol aan vind, is dat het slopers tot strategische partners maakt in plaats van uitvoerders'' - Kees de Groot, directeur C.A. de Groot Groep en voorzitter van branchevereniging VERAS.

Natuurlijk zijn wij bij C.A. de Groot al een behoorlijke tijd bezig met het circulair slopen van gebouwen en willen hier graag in blijven doorgroeien. Door het gezamenlijk ondertekenen van deze deal wordt duidelijk dat alle betrokken partijen ervoor willen gaan.

Naast de afspraken over circulair oogsten, zijn in de deal ook afspraken opgenomen om de samenwerking tussen partijen te stimuleren. Door samen te werken, samen te ontwikkelen en kennis met elkaar te delen kunnen we het proces alleen maar versnellen.

Meer weten over deze deal? Lees hier het persbericht van Circulair Westfriesland.