PROJECT

Demontage en sloop


PLAATS

Zaandijk


OPDRACHTGEVER

AAK Netherlands


EXPERTISES

Demontage, sloop


UITVOERINGSPERIODE


Sloop van opslagtanks voor verduurzaming productieplant

Onze opdrachtgever AAK Netherlands, gespecialiseerd in het maken van plantaardige oliën en vetten, gaat verder met verduurzamen.

Om deze plannen te kunnen realiseren heeft men C.A. de Groot gevraagd hen te helpen met het verwijderen van de oude opslagtanks en aanverwante installaties. Op de verschillende locaties binnen de plant stond een verouderd ‘overdekt’ tankenpark, diverse losse tanks en mengbakken alsmede het nodige industriële leidingwerk. Al deze objecten moesten plaats maken voor vernieuwing, elk met zijn eigen plan van aanpak, werkmethode en inzet van materieel.


Uitdagingen en beperkingen

Bij het overdekte tankenpark is ervoor gekozen deze machinaal te knippen en te verschrotten. Andere tanken zijn daarentegen gedemonteerd, losgekoppeld en in zijn geheel afgehesen.

Uiteraard zijn alle tanks vooraf leeggezogen en gereinigd en de aanwezige asbestpakkingen gesaneerd alvorens de demontagewerkzaamheden zijn uitgevoerd. Uitdagingen bij een dergelijk sloop- en demontageproject, zijn de veiligheid op een in bedrijf zijnde fabrieksplant en de beperkte werkruimte waar binnen de professionals moeten werken en manoeuvreren.

#debouwvervooruit #demonteren #tankreiniging #tank #sloop #mooiwerk #installaties #industrie #aaknetherlands