PROJECT

Slopen


PLAATS

Lutjewinkel


OPDRACHTGEVER

K_Dekker Bouw & Infra


EXPERTISES

Slopen


UITVOERINGSPERIODE


Friesland Campina gaat voor duurzame nieuwbouw

In opdracht van K_Dekker Bouw & Infra hebben wij bij Friesland Campina in Lutjewinkel een roestvrijstalen melkopslagtank inclusief betonfundatie weggesloopt. Nou ja, ‘wij’…? Onze vakmensen hebben met name aan de knoppen gestaan van de vol automatisch elektrische slooprobot.

Geen lastig project, maar vanwege de bereikbaarheid en werkruimte, wel één met de nodige beperkingen. Nadat de tank in zijn geheel is uitgehesen en ter plaatse verschrot is, werd de zwaar gewapende betonfundatie met een dikte van ruim een meter, met behulp van een slooprobot gesloopt en afgevoerd.

DE BOUW VER VOORUIT

Ook met deze sloop zijn we wederom ‘de bouw ver vooruit’. In onze opdracht zaten ook nog enkele voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw, zoals het verwijderen van bestaande riolering, het maken van sparingen en het slopen van oude terreinverharding ten behoeve van de uitbreiding.

Een demontage sloopproject met als resultaat verduurzamen van de industrie en de nodige uitdagingen op het gebied van logistiek, planning en beperkte werkruimte.

#debouwvervooruit #Frieslandcampina #demontage #fabriek #tanks #industrieel #slooprobot #robotica #arbo