PROJECT

Asbestsanering

PLAATS

Naaldwijk

OPDRACHTGEVER

CBRE GWS Integrated Facility Management B.V.

EXPERTISES

Asbest

UITVOERINGSPERIODE


Onze saneerders van C.A. de Groot Asbestsanering- en Milieutechniek komen regelmatig te werken op mooie projecten en bijzondere locaties. Ook tijdens de werkzaamheden voor Royal FloraHolland is dit het geval.

Al meer dan 100 jaar verbinder

Royal FloraHolland is al meer dan 100 jaar de verbinder tussen kwekers en kopers van sierteelt. Door middel van het digitale platform Floriday en de fysieke hubs in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg maken zij het breedste sierteeltassortiment wereldwijd toegankelijk.

Werken op hoog niveau

Zoals bij ieder project werken wij ook bij asbestsaneringen op hoog niveau, zowel letterlijk als figuurlijk. Wij streven ernaar om het beste resultaat te geven tijdens en na het project en werken daarom op kwalitatief hoog niveau.

Daarnaast werken we ook regelmatig op locatie op hoog niveau, in dit geval maar liefst 6 tot 10 meter boven de grond. Bij Royal FloraHolland is er namelijk, in de Hozaruimte, asbest aangetroffen in de wandbeplating en kabelgoten die vrijwel tegen de onderzijde van het dak geplaatst zijn.

Om de ruimte goed te kunnen saneren, is het containment op een steiger geplaatst die helemaal tot aan het dak opgebouwd is. Om tijdens de sanering de processen binnen Royal FloraHolland zo min mogelijk te beïnvloeden, is binnen het containment een doorgang gemaakt naar de andere zijde van de wand. Hierdoor konden de saneerders zich rondom het te saneren gebied bewegen zonder meerdere keren de steiger te moeten beklimmen en dus ook zonder de processen te beïnvloeden.

Van A tot Z

Voor dit project op hoog niveau hebben wij in samenwerking met Schotsman Timmerwerken, CBRE, Eurofins en Boon Steigerbouw alles van A tot Z mogen regelen. Van de steigeropbouw en het containment tot de sanering, afvoeren van de asbest bevattende materialen en vervanging van de wandbeplating.

Inmiddels zijn we nog bezig met de laatste delen van de sanering, maar we kunnen nu al concluderen dat dit een heel mooi project was op een bijzondere locatie!