PROJECT

Slopen

PLAATS

Alkmaar

OPDRACHTGEVER


EXPERTISES

Slopen

UITVOERINGSPERIODE

Het ‘Kwakelhuis’ is niet meer

Drie maanden na aanvang van het eerste sloopwerk aan het Kwakelhuis, is er nu een vrij uitzicht vanaf de Friese Poort naar het stadscentrum van Alkmaar.

Waar het de maand oktober leek of er niet veel gebeurde met de sloop van het Kwakelhuis, werden er grote stappen gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Dockside. Zo werd de walversteviging aangebracht middels het slaan van damwanden en is de bemaling aangebracht voor de sloop én nieuwbouw van de ondergrondse parkeergarage.

De maand november stond in het teken van sloop, namelijk dé totaalsloop van de bovenbouw. In ruim twee weken tijd zijn alle secties van het Kwakelhuis gesloopt. Per sectie werd de constructie gecontroleerd ‘geknipt’ en veilig naar beneden gehaald. Vervolgens ‘on-site’ gesorteerd naar materiaalsoort en afgevoerd naar de recycling hal van RCA, alwaar het verder is gesorteerd tot (her-)bruikbare grondstoffen. Elke sloopsectie werd opnieuw bekeken, in kaart gebracht en getoetst aan het sloopveiligheidsplan. De veiligheid van de omgeving en openbare infrastructuur waren hierbij een bepalende factor.

sloop afval Sorteren ca de groot

Nu het Kwakehuis een tijdelijk doorkijkje achter laat aan de Kanaalkade gaan wij komende maand verder de sloop van de ondergrondse garage en kunnen de grond begin februari bouwrijp opleveren voor de bouw van Dockside

Sloop in Uitvoering Kwakelhuis Alkmaar

Vandaag de officiële start van de sloop van het Kwakelhuis. In het bijzijn van wethouder Paul Verbruggen werden de letters van de karakteristieke gevel gesloopt. Het pand met zijn kenmerkende glazen koepelgevel en balkonuitbouwtjes gaat plaats maken voor het gloednieuwe appartementencomplex, Dockside.

Na de afgelopen voorbereidende werkzaamheden van asbest saneren en inpandig demonteren. Staan de komende 3 maanden in het teken van Circulair Slopen, is de bouw ver vooruit.