Demolition Day – zaterdag 17 september 2022

Heb jij altijd al eens rond willen kijken op een sloop- of asbestverwijderingslocatie?

Ben je benieuwd wat circulair slopen nu precies is en wat er gebeurt met al die materialen die vrijkomen tijdens de sloop? Of hoe we omgaan met gevaarlijke stoffen zoals asbest en chroom-6 op een slooplocatie? En wist je dat de sloop- en asbestverwijderingsbranche volop opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden biedt? Bekijk hier het succesverhaal van 2020 Demolition Day Kwakelhuis.

Kom op zaterdag 17 september 2022 naar Demolition Day – Locatie Alkmaar, dan kun je zien, ervaren en beleven dat slopen en asbest verwijderen een prachtig vak is.

Of ben je al toe aan een stoere baan in de sloop check dan hier alvast onze (s)lopende vacatures

Terugblik Demolition day Kwakelhuis Alkmaar

Het was een prachtige dag, zaterdag 17 september de tweede editie van Demolition Day, de landelijk open dag van de sloop. De Sloop van het Kwakelhuis Alkmaar, was ons projectterrein.

Tussen 9:00 en 15:00 uur hebben we circa 200 bezoekers mogen ontvangen. De projectleiders hebben de gehele dag rondleidingen in kleine groepjes door en om het slooppland verzorgd. Onder de geïnteresseerden veel nieuwe bewoners van de Dockside, om alvast iets van het toekomstig uitzicht te ervaren. Veel positief ‘nieuwsgierige’ buurtbewoners, zij wilden wel eens weten hoe het pand er van binnen uitzag, maar ook veel geïnteresseerden in de sloop zelf.

Hoe sloop je nu eigenlijk? Wat is circulair slopen en wat gebeurt er met alle afkomende materialen? Allemaal vragen waar uitgebreid antwoord op werd gegeven. Een veel gehoorde opmerking was; “Wat een prachtig gezicht zo een grote kraan die precies 1 stalen balk uit de puinhopen weet te sorteren. Het heeft wel iets therapeutisch om naar te kijken.”

Deze positieve opmerkingen geven ons ook weer nieuwe inzichten. Het doel is bereikt, voor ieder belangstellende en de sloopbranche een prachtige dag. We hebben ons professionele vak weer positief op de kaart gezet en jonge mensen geïnspireerd om voor het ‘sloop-VAK’ te kunnen kiezen. C.A. de Groot is de Bouw Ver Vooruit.

Meld je nu aan middels de site voor de landelijke open dag van de Demolition Day 2022Totaalsloop Het Kwakelhuis

De slooplocatie van ons gave project wordt voor 1 dag opengesteld. Op deze wijze kan iedereen voor een laatste keer een veilige en begeleide rondgang maken door het voormalige kantoorpand.

Tijdens de rondleiding krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de sloopwerkzaamheden, de technieken die worden gebruikt, hoe het pand in fases asbestvrij is gemaakt, wat er met de vrijkomende (sloop)materialen wordt gedaan.

Circulair slopen staat centraal en is de bouw ver vooruit!!

Tevens zal tijdens deze dag worden vooruitgeblikt naar de laatste fase ‘de totaalsloop’ van dit bekende Alkmaarse object met zijn kenmerkende gevel met zijn glazen koepel en balkonuitbouwtjes.


Met deze 7 maanden durende totaalsloop, wordt plaats gemaakt voor een nieuw appartementencomplex, Dockside.