Nieuw Bedrijfsgegevens widget
Contact
Bij C.A. de Groot staat duurzaamheid centraal. Ons circulaire beleid richt zich op het minimaliseren van afval en het maximaal hergebruiken van materialen. Door slim ontwerpen, zorgvuldig slopen en innovatief verwerken verlengen we de levenscyclus van grondstoffen en verminderen we de impact op het milieu. Met concrete maatregelen en samenwerkingen, zoals onze circulaire hub en de samenwerking met Insert, werken we aan een toekomst waarin circulariteit de norm is. Zo leveren we een actieve bijdrage aan een circulaire economie en een duurzamere bouwsector.
Circulair slopen bij C.A. de Groot betekent materialen uit sloopprojecten niet als afval beschouwen, maar als grondstoffen voor hergebruik. Onze aanpak begint met een grondige inventarisatie van materialen, zodat waardevolle onderdelen zoals hout, metaal en bouwstenen worden veiliggesteld. Deze materialen worden zorgvuldig gedemonteerd, gereinigd en voorbereid voor een tweede leven. Door dit proces dragen we bij aan het sluiten van grondstofketens, verminderen we de hoeveelheid afval en ondersteunen we duurzame bouw- en renovatieprojecten. Circulariteit staat bij veel sloopprojecten voorop.
Bij C.A. de Groot werken we samen met Coöperatie Insert om hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen. Insert biedt een platform waar circulaire bouwmaterialen een tweede leven krijgen, zoals gereinigd hout en andere herbruikbare grondstoffen. Door deze samenwerking kunnen we materialen efficiënt terugbrengen in de keten en bijdragen aan een duurzamere bouwsector. Insert Marktplaats maakt het mogelijk om op een transparante en toegankelijke manier circulaire materialen aan te bieden aan zowel bedrijven als particulieren, waarmee we gezamenlijk afval verminderen en de circulaire economie stimuleren.
Bij onze circulaire hub in Stompetoren verwerken we diverse soorten materialen met als doel deze opnieuw bruikbaar te maken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste materiaalstromen:
Inmiddels hebben wij al diverse circulaire sloopprojecten gedraaid waarmee wij ook het certificaat ''Circulair Sloopproject'' hebben behaald. De volgende projecten hebben wij circulair uitgevoerd:
Vroeger gebruikte men bijna altijd al circulair bouwmateriaal. Opslag van gebruikte bouwmaterialen en verkoop van sloopmateriaal aan handelaren was een serieuze bron van inkomsten voor slopers. Maar in de jaren 90 trok de consumptiemaatschappij aan en werd het produceren van nieuwe bouwmaterialen goedkoper dan hergebruik van oude gebruikte bouwmaterialen. De vraag naar gebruikt sloopmateriaal nam sterk af.
Maar nu raken fossiele brandstoffen op. Er wordt te veel geproduceerd. Consumenten worden zich daar langzaam bewust van en dus gaan we anders om met afval. De vraag naar gebruikt materiaal stijgt en ook de overheid denkt na over subsidies op circulair bouwmateriaal. Met die stimulerende overheidsmaatregelen worden architecten, planmakers en bouwers uitgedaagd om alternatieven te ontwikkelen. Om circulair te bouwen - en te slopen.
Bij C.A. de Groot richten we ons op circulaire sloop. Dat houdt in dat we herbruikbare materialen demonteren, alleen gericht slopen met gepast materiaal en dat we sloopafval sorteren en apart afvoeren. Zo verminderen we de CO2 uitstoot bij zowel het afvoeren als vernietigen van gebruikt materiaal én beperken we tegelijkertijd de productie van nieuw materiaal door circulair bouwmateriaal op de INSERT Marktplaats aan te bieden.
Want bewuster met grondstoffen omgaan, dát is de bouw ver vooruit.